Bloggnorge.com // Min opplevelse i India!
Start blogg

Min opplevelse i India!

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Kidwai Cancer Institute

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet Wednesday 9. December , 2015 kl. 12:59

Oioioi…. Har besøkt et sykehus som er for fattige personer med kreft i dag. Sykehuset er drevet av staten, som vil si at de aller fattigste får behandling her. Da jeg kom inn dørene, ble jeg først og fremst veldig dårlig (liker ikke sykehus og lukter fra før av) og sjokkert. Det som møtte meg var pasienter som ventet langs alle korridorene, lå på harde murbenker eller ble båret i en gammel båre, lukten som slo meg rett i ansiktet, hygienen som var ufattelig dårlig osv.

Det som gjorde mest inntrykk var bygningen for barn med kreft. Veldig trist å se så syke barn, mødre som må stelle de siden det bare var 5 sykepleiere for 70 barn og fedrene som måtte vente utfor sykehuset for å treffe barna sine.

Samtidig var det spennende å se hvordan det fungerer på et så “dårlig” sykehus. Det var forskjellige avdelinger, noen for ultra lyd, stråling, kirurgiske avdelinger osv. Klarer ikke huske alt en gang, det var mange inntrykk å fordøye og samtidig måtte jeg fokusere på å tygge på tyggien, for å ikke smelle i bakken rett og slett.
Pasientene lå i store rom uten noe som helst skjerming og det føltes frekt å komme der som studenter “for å se” på alle disse menneskene som ikke hadde det godt og som fikk behandling mens vi var der..

Det var også en pasient i en MR-lignende maskin som fikk uventet besøk av mange ansatte og kameraer, uten at han fikk beskjed om det. De skulle dokumentere arbeidet til staten ved å ta bilder og denne pasienten var den uheldige som måtte være med på bilder bare med et teppe rundt seg. Jeg fikk også ta bilder om jeg ville, som hadde vært spennende å hatt med til Norge, men dersom jeg var syk og sliten hadde jeg ikke ønsket å blitt tatt bilder av selv!!! … Derfor ingen bilder av denne plassen heller.

Veldig trist å se at fattige mennesker ikke får likeverdig behandling, slik de ville fått i Norge. Det er vel på tide å minske gapet mellom fattig og rik i India, spør du meg! Har sett masse dårlig nå…Men heldigvis mye bra også, som frivillige organisasjoner som fokuserer på å få mennesker opp og frem.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.