Bloggnorge.com // Min opplevelse i India!
Start blogg

Min opplevelse i India!

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Ferdig med praksis på skolen for utviklingshemmede

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet Monday 30. November , 2015 kl. 16:59

Da var siste dagen over på skolen og nå kjenner jeg at det begynner å nærme seg slutten på utenlandsoppholdet!

Det har vært spennende å se hvilke tilbud utviklingshemmede har i India! Jeg var ikke forberedt på at de hadde gode tilbud som for eksempel skole, etter å ha sett hvordan utviklingshemmede blir plassert til sides i slummen.. Det var kjekt å se, men samtidig var det enkelt å se at tilbudet kan bli enda bedre! Det var ingen vernepleiere ansatt på skolen, få utdannede lærere og få ansatte generelt, i forhold til antall studenter/unger, ulik alder og forskjellige hjelpebehov.

Rektoren har vært åpen og imøtekommende fra første dagen og vi har tatt opp emner og situasjoner vi har lurt litt på, fått tydelige og fornuftige svar, samtidig som vi fikk komme med innspill. Ganske interessant å se kulturforskjellene også på dette praksisstedet!

I dag var en lærer syk og vi hadde ansvar for den ene klassen. Etter morgenbønnen (som vi heldigvis slapp å lede) startet vi dagen med at alle fikk fortelle hva de har gjort i helga. Deretter tegnet vi portrett av oss selv og det ble mange interessante tegninger på veggen! Dans og musikk ble det i dag også. Vi har ikke vært der lenge nok til å vite hvilke nivå de er på faglig, da det er helt individuelt, og vi har vært i forskjellige klasser.

Den siste timen brukte vi på rektors kontor, der vi snakket om hvordan vi har opplevd arbeidet og samspillet med elevene. Vi fikk også dokumentasjon på at vi har arbeidet på skolen og hun (rektoren) inviterte oss med på is etter jobb. Hennes egen sjåfør kjørte oss til Indiranagar (som vi også var i går, for konsert) og vi hadde god is og milkshake!

IMG_1575 IMG_1573

IMG_1544 IMG_1559 IMG_1562

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.